Syntynyt 14.3.2019
** Vanhemmat **

:: Pyry & Coco ::
:: Yhdistelmä KoiraNetissä ::

Pyry

Coco

FI EE RU RKF MVA PMJV-13 Roxier's Snow Blue "Pyry"
Syntynyt 30.12.2012
CEA-vapaa/CEA-vapaa, A/A, 0/0, CEA N/N (terve), DM N/DM (kantaja), LT +80, ++ (laukauskokematon)

PAIME PAIM1 PAIM2 PAIM3 Millake's Duane Niamh "Coco"
Syntynyt 16.4.2014
CEA-vapaa/CEA-vapaa, A/A, 0/0, DM N/N (terve), MDR1 +/+ (terve), CEA N/CEA (kantaja). Kilpailee perinteisen paimennuksen (FCI TS) ylimmässä PAIM-3 luokassa.


Kihlakuva Lappeenrannassa 20.10.2018.

Videogalleria pentueen vaiheista:

11.3.2019: Cocon lenkki, 59. vuorokausi.
14.3.2019: Syntymän ihme. (0 vrk)

15.3.2019: Hei me ollaan oltu täällä jo päivän. (1 vrk)
16.3.2019: Lauantaiaamun loikoilua viikonloppuna! (2 vrk)
18.3.2019: Keskipäivän kuvaussessio, heiluvat kohteet! (4 vrk)
20.3.2019: Seesteistä pentulaatikkkoaikaa, kiire pois! (6 vrk)
21.3.2019: Hei, me ollaan jo viikon ikäisiä! (1 vko)
23.3.2019: Pyryläiset, aamupesulle MARS! (1 vko 2 pv)
24.3.2019: Pyryläisten aamutoimet, aamupala ja nokkaunet. (1 vko 3 pv)
25.3.2019: Steppailua pentulaatikossa ja iltapalaa. (1 vko 4 pv)


(Videoiden taustamusiikin viralliset esityslisenssit on hankittu www.melodyloops.com sivustolta)Pentu-blogi

...satunnaisia päiväkirjamerkintöjä, kuulumisia ja kuvia:

Aloitetaan jälleen perinteeksi käynyt "pentublogi", josta voivat kaikki pentueesta kiinnostuneet seurata
emo Cocon kuulumisia kantoaikana ennen synnytystä ja pentujen kehittymistä sekä kaikki uusimmat käänteet pentulaatikon tapahtumista ja ehkä vähän muustakin.


03.02.2019:


23. vuorokausi menossa. Reilu kolmannes kantoaikaa nyt takana. Pyryn & Cocon pennut kehittyvät hyvää vauhtia ja laittavat emon ruokahalua koetukselle. Onneksi tämä on hyvä merkki ja normaalia tässä kohtaa kantoa. Siispä rauhallista lepäilyä, hihnalenkkiä ja valmistautumista h-hetkeen. :)

16.02.2019:
  Pienen pohdinnan jälkeen kutsukaamme tulevaa pentuetta nimellä Pyryläiset!

17.02.2019:
Cocon kantoaika on nyt edennyt reippaasti yli puolenvälin. Vuorokausia on kasassa 37. Nisät kasvavat ja selkä levenee silmissä. Istuessa vatsanseutu tuntuu hyvin täyteläiseltä. Jotta emon kunto pysyy hyvänä, niin  olemme tehneet useita lenkkejä päivittäin. Muutoin aika menee tässä kohdin levätessä ja syödessä. Raskasta työtä tuo pentujen kehittyminen. :)

20.02.2019:
Vuorokausia 40 kasassa. Tänään aloitettiin kolmen vuorokauden Axilur kuuri Cocolle. Vyötärö on taasen pyöristynyt entisestään, on syöty, lepäilty ja käyty lenkkeilemässä.  Illalla haen Axilur täydennykset myös Rikulle, Macylle ja Benkulle, jotta saadaan loishäädöt kuntoon koko laumalle ennen pentujen syntymistä.

22.02.2019:
Nyt on koko laumalle annettu matolääkkeet. Vyötärö jatkaa pyöristymistään Cocolla, eli kaikki hyvin.

25.2.2019:

Viikonloppu vietetty rauhallisissa merkeissä. Lenkkeilty usein ja silmiinpistävää on lepäily. Coco ottaa reiluja usean tunnin päikkäreitä ja nukkuu yöt hyvin. 45. vuorokausi menossa. Hieman alkaa vatsanseutu painamaan ja hankaloittamaan oloa. No tällä viikolla alkaa suurin kasvu, joten tukalammaksi käy makoileminenkin.

27.02.2019:

Myöhäisiltalenkillä verkkaisessa menossa ennättää kuvata vaikka tähtitaivasta. :)
Jotta ihan pilkkopimeässä emme kuitenkaan joudu kuljkemaan, niin polkujamme metsissä valaisee  Lumonite Compass R.

01.03.2019:
Maaliskuu alkanut ja pentujen tuloon enää puoli kuuta. Täytyy sanoa, että aika menee nopeaan. Täällä Cocolla etenee kanto hyvin, vuorokausia kasassa 49. Ruoka maistuu ja lenkkejä tehdään useita vuorokaudessa, joskus myös liki yöaikaan Cocon ilmaistessa tarvetta sille olevan. Viikonloppuna kasataan pentulaatikko paikoilleen ja pikkuhiljaa varustetaan penikointitila lisäpatterilla ja vaa'alla sekä täydennetään muilla tarvikkeilla. Olisikohan aika myös pyytää tytärtä keksimään nipun colliepennuille hyvin osuvia nimiä. Viimeksi taisimme Prinsseille luovuttaa viimeiset. :)

08.03.2019:

Viimeinen viikko kantoaikaa käynnistynyt ja kaikki on mennyt tähän saakka hyvin. Maitobaarissakin näyttää kaikki olevan kunnossa. Loppuajan liikkuttelua Cocolle ja valmistautumista pentujen saapumiseen seuraksemme.
Pentulaatikossa on mukavaa oleskella, tosin rimat pitää vielä asentaa. Jännän äärellä ollaan. :)

09.03.2019:
Tänään oli vuorossa pentujen sydänäänien kuuntelu stetoskoopilla. Voinen kertoa, että aikamoinen
rumpupatteristo on Cocon sisälle rakentunut. Muutoin päivään lepoa, liikuntaa ja evästä. :)

11.03.2019:
Viikonloppu vierähti nopeasti. Paikkoja laitettu kuntoon tulevaa synnytystä varten. Liikkeeitä tuntuu mukavasti, vatsanaluskarvat pölisevät, vatsalinja on laskeutunut alas. Vuorokausia on nyt kasassa 59. Ohessa  pieni video aikaiselta tämän aamun lenkiltämme. Enää muutama päivä h-hetkeen. :)

14.03.2019:

Viime yön lumituisku tiesi hyvää. Pyryläisten pentue on saapumassa maan kamaralle.  Etuvartiossa saapuivat 3 x blm uros ja  5 x tri narttu. Uskoisin, että kaikki pennut saamme maailmaan tämän illan aikana. :) No niin, näyttäisi pentujen määrä jäävän tuohon kahdeksaan. Jäännästi pojat olivat väriltään isänsä veriperimällä ja tytöt äitinsä. Täsmällistä puuhaa pariskunnalla. ;)

Nyt on pentulaatikko puhdistettu, Coco on käynyt pissalla ja myös suihkun kautta käytetty sekä kuivattu hyvin pyyhkeellä. Nyt rauhoitumme viettämään ensimmäistä ja toivottavasti rauhallista yötä. Ainakin pennut ja emo vaikuttavat tyytyväisiltä. Näihin tunnelmiin tässä kohtaa. Hyvää yötä kaikille!

15.03.2019:
Ensimmäinen vuorokausi Pyryläisten elämästä on nyt takana. Pennut ovat kaikki tyytyväisiä ja painot nousussa. Cocon käydessä pikaisesti aamulla ulkona pissalla, saan samalla punnittua pentuja ja vaihdettua pentulaatikkoon uudet  puhtaat aluset. Maitobaarissa käy tämän jälkeen kuhina  ja sitten makoillaan pitkin pituutta tyytyväisinä, emon levätessä taas vieressä.

16.03.2019:

Toinen yö nyt takana, kaikki rauhallista täällä suunnalla. Pentujen painot ovat nousseet keskimäärin +29,1 gr, joten maito on hyvin noussut Cocolla ja ravintoa riittää pennuille. Ulkoilut sujuu Cocolla hyvin, mutta tietty pikaisesti on päästävä takaisin pentujensa luokse. Joka ulkoilukerran jälkeen pakollinen takaliston suihkuttaminen lämpimällä vedellä. Vuotoa ei enää juurikaan ole ja muutoinkin Cocon kunto on hyvä. Tietty lämpöä tulee pidettyä pentuhuoneessa näin alkuun +28C päälle jokusia päiviä, joten vilu ei pääse yllättämään eikä eteenkään herpesvirus.

17.03.2019:
Yö meni jälleen levollisesti, niin Cocolla kuin Pyryläisilläkin. Aamulla ennen huikeaa Formula 1 kauden aloitusta ja Valtteri Bottaksen ansaittua voittoa oli vuorossa Cocon ulkoilutus + suihkutus ja pentulaatikon siivoaminen, lattian luuttuaminen sekä puhtaiden alusten laitto pennuille. Aamun painojen tarkistus kertoi pentujen painojen kehittyneen taasen +30,1 gr keskimäärin. Hyvä ja suotuisa kehitys painojen suhteen jatkuu. Emolta riittää hyvin ravintoa pienille collienaluille.

Ohessa kuvaa painokäyristä 3 vrk iässä:

Nimeämiskomiteamme löysi yksimielisyyden Pyryläisten tulevista virallisista nimistä:
cpku blm Millake’s Dazzling Broderick "Dazzly"
cpku blm Millake's Precious Rufus "Repa"
cpkn tri Millake's Comely Lavina "Luna"
cpkn tri Millake's Halcyon Florence "Flora"
cpkn tri Millake's Felicity Aurelia "Fani"
cpkn tri Millake's Brilliant Eloise "Bri"
cpku blm Millake's Humorous Vincent "Vinski"
cpkn tri Millake's Sidereus Adelia "Sirkku"

Kiitokset jälleen tyttärellemme Eveliinalle avustamisestasi nimeämisessä. :)

18.03.2019:

Yö oli jälleen rauhallinen. Coco on tosin pyydellyt useammin ulos. En kuitenkaan havainnut mitään löysyyttä vatsassa, liekkö vaan halu juoda ulkoa raikkaan viileää vettä. Pentujen painot kehittyvät hyvin ja nyt keskimääräinen painonnousu vuorokaudessa oli 44 gr. Tyytyväisiä ja vantteria pentuja tuntuvat kaikki olevan. Kuvassa pennut lepäävät muoviilaatikossa, jonne pääsevät aamun punnituksen kautta yksitellen. Sitten hetki odotusta pentulaatikon puhdistuksen ajaksi ja pääsy takaisin isoon laatikkoon vastaanottamaan ulkoilemassa ollutta emoa.

Tänään on vuorossa tilata pentutarkastusaika Sari Jalomäeltä Malmin Apexilta. Olen käyttänyt Sarin palveluita nyt useamman pentueen aikana ja olen ollut todella tyytyväinen hänen tekemiin sirutuksiin ja tarkastuksiin. Silmät esim. katsotaan todella tarkkaan ajan kanssa. Arvostan.

19.3.2019:
Yö rauhallinen, Coco pyysi viiden maissa ulos. Pentujen painot kasvaneet keskimäärin 42,5 gr. Pentutarkastuspäiväksi saimme 25.4. Malmin Evidensiasta ja pääsimme jälleen Sari Jalomäelle. :) Tilasin myös Laboklinilta valmiiksi näytteenottopakkaukset geenitestien ottamista varten.
Vanhempien geenitestien perusteella on odotettavissa osasta CEA-geeniterveitä jälkeläisiä Pyrylle ja Cocolle.

Sain otettua eilen päivänvalolla kovasti liikkuvista Pyryläisistä lyhyen valokuvavideon.

Illalla Coco jäi kahdestaan muutamaksi tuntia hoitelemaan pienokaisia , kun kävin hakemassa K-Raudasta tarvikkeita + teiun tarvittavat asennukset pieneen WC-remppaan vanhempieni luona. Hienosti oli pesue pärjännyt poissa ollessani tuon ajan.

20.03.2019:

Yö meni jälleen rauhallisesti
ja päivä rauhallisesti. Painot ovat hyvässä nousussa, keskimääräinen kohoaminen 57 gr. Kaikkiaan viisi pentua on nyt ylittänyt puolen kilon rajapyykin ja loput kolme ovat liki puolta kiloa. Tasainen ja tasaisesti kehittyvä pentue. :)

Aamupäivän aikana Pyryläiset saivat alustavat tietonsa Kennelliiton jalostusjärjestelmän perustietoihin lisättyäni pentueen OmaKoiran kautta. Identiteetit pennut saavat vasta eläinlääkärin tunnstusmerkittyä heidät 25.4. mikrosirulla. Pentutarkastuksen jälkeen pentueen tiedot ovat näkösällä ja julkisia KoiraNetissä. Täytyy myöntää, että sähköiset palvelut toimivat nykyään hienosti Kennelliitossa. Suuret kiitokset tästä sähköisten palveluiden kehittäjille!

Olen nyt käynyt kaikki pennuista kiinnostuneiden meille lähettämät viestit läpi ja kaikille alustaville kotiehdokkaille on lähetenyt sähköpostiviestit pentujen tapaamisen sopimisesta. Kiitos tässä kohtaa kaikille teille kiinnostuksensa pentuetta kohtaan osoittaneille ja odotuksessa myötäeläneille perheille, teitä oli useita. Pentuja syntyi kuitenkin rajallinen määrä, joten kaikille teistä ei meillä ollut mahdollista luovuttaa pentua tällä kertaa. Pahoittelut tästä. Toivon, että tulette löytämään pennun toiselta kasvattajalta tai katsotaan tilannetta uudelleen meidän seuraavan Macy-Foxy pentueen kohdalla. Ollaan yhMillake's Precious Rufus "Repa"Millake's Precious Rufus "Repa"teyksissä.

21.03.2019:

Yö oli jälleen edellisten kaltainen, eli rauhallinen. Tänään pennut täyttävät sitten kokonaisen viikon ja painot nousee. Kriittisin aika alkaa olla ohitse, eli ensimmäinen viikko pennun elämästä. Kun emo voi hyvin, pennutkin voivat. Emon hyvinvointi on se kaikkein tärkein asia ensimmäisten viikkojen aikana. Ruokaa sopivasti ja myös liikuntaa, että emon mieli pysyy virkeänä ja siten jaksaa hoitaa suurta pesuettaan.

SCY Intrasta laitoin tilaukseen SCY Pentuoppaat toimitettavaksi ensin tänne kotiin ja sitten edelleen pentupaketin mukana uuteen kotiin.

22.03.2019:

Yö meni muutoin mallikkaasti, mutta Flora (Millake's Halcyon Florence) oli jossain vaiheessa tullut pentulaatikon matalamman reunan yli. Tyytyväisenä makasi lattialla Coco emon vieressä, kun avasin pentuhuoneen oven. Pitääpä pitää laidat jo korkeana. Pentujen painot ovat taasen nousseet keskimäärin 49,8 gr
vuorokaudessa. Hyvin jänteviltä tuntuvat jo kädessä. Tästä on hyvä jatkaa tähän päivään. :)


Nyt on nimikoidut "Kodin kansiot" jokaiselle pennulle. Niissä on hyvä säilyttää Millake's Pennunhoito-ohje ja  tulevaisuudessa kaikkia virallisia papereita, kuten 25.4. pidettävän pentutarkastuksen dokumentteja etc. Kävi muuten hyvä tuuri sinisten kansioiden kohdalla. Juurikin kolme oli kaupassa noita. Siispä 5+3 oli hyvä luku jakaa värit. :)

Kevät on tuloillaan. Aurinko lämmittää todella mukavasti terassiamme. Tällä hetkellä ulkona on +5,8C lämmintä. Lumet silaa silmissa, piha kuivahtaa tuuulessa ja muutaman viikon kuluttua pääsemme pentujen kanssa valloittamaan pihamaata sekä viettämään siellä enemmän aikaa. :)

23.03.2019:

Päivät toistavat toisiaan ja hyvä niin.
Uutena asiana on pennuilla nurkissa roikkuminen mitä ovat harrastaneet nyt muutaman päivän. Kuvassa Dazzlyn (Millake’s Dazzling Broderick) tyylinäyte. Hyvi ovat pennut kasvaneet kaikkinensa. 700 gr. raja on rikottu ja painotkin todettiin eilissäpäivän mittauksessa tuplautuneiksi. Normikäyrästöllä etenemme vaikkakin suuri pesue kyseessä.

Aamun videolla näkyy kuinka emo pitää pentulaatikkoa ja jälkeläisiään puhtaana. Tunnollinen emo.
Ensimmäiset viikot ovat täysin nukkumisen ja ruokailemisen aikaa. 62,5 vrk emon kohdunsarvessa on kovin lyhyt aika kehittyä riittävästi (toki jatkuu koko elämän), joten kehittyminen jatkuu suurin harppauksin pentulaatikossa levätessä ja valmistautuessa nousemaan jonakin päivänä omille jaloille tutkimaan maailmaa korvakäytävien ja silmienkin avauduttua. Sitä aikaa odotellessa, jolloin loppuu kahdeksan Pyryläisen rauhalliset seesteiset kevätpäivät. Tilalle tulee reipas leikki ja riekkuminen. Toivottavasti saamme viettää tuolloin paljon aikaa ulkona, säiden ja lämpötilojen niin salliessa. :)

24.03.2019:

Pentulaatikossa kaikki hyvin. Kuvassa Bri ja Fani roikkuvat tangoilla. Painot ovat pennuilla nousseet keskimäärin 67,3 gr. suurimman nousun ollessa jopa 102 gr/vrk. Ruokaa pennut saavat mallikkaasti, emo Cocon voidessa hyvin. Pennut ovat pysyneet nyt pääsääntöisesti laatikossa, mitä nyt  Dazzly löytyi eilissäpäivänä lattialta emon luota. :) Pennut ovat alkaneet myös tapailla kävelynkaltaista liikettä emon tullessa ruokkimaan heitä. Huvittavan näköistä touhua kuperkeikkoineen, mutta sinnikkyys pästä nisälle ajaa pennut oikeaan tavoitteeseen.

25.03.2019:

Pentulaatikossa kaikki hyvin. Pentujen jalat alkavat kantamaan paremmin, mutta loisteliaaksi ei tuota suoritusta vielä voine sanoa. Painot nousseet keskimäärin 49,1 gr. Coco voi hyvin. :)

Talviloma on nyt pidetty ja alkaa työntäyteinen arki omine kiireineen. Tyytyväinen saa olla, että helposti on pentueen kanssa mennyt. Emonkaan kanssa ei ole tarvinnut eläinlääkäriä pohtia taikka huolestua ylimääräisten kuumeiden tai nisätulehdusten kanssa. Toivotaan, että kaikki jatkuu ennallaan. Pentuhuoneen lämpötila on nyt normalisoitu ja lisäpatteri irrotettu kuljetettavaksi varastoon. Näissä tunnelmissa kohti alkavaa työviikkoa.

26.03.2019:
Pentulaatikossa kaikki hyvin. Painot ovan nousseet keskimäärin 61,6 gr. Sirkulla alkaa toinen silmä aukeamaan. Rauhallisesti jka levollisesti pennut ottaa punnitustilanteen. Punnituksen jälkeinen muovilaatikko pentulaatikon siivouksen ajaksi alkaa käymään ahtaaksi, laatikossa yhteispainoltaan 6,5 kg pentuja, pitänee päivittää suurempaan. Rauhallisissa merkeissä siirrymme kohti uutta työpäivää.


* * *


"Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin".
Toivottaa Millake'sin poppoo :)
 Millake's pennut luovutetaan:


Eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkistettuina, sisäloishäädettyinä, tunnistusmerkittyinä (mikrosiru). Pennut rekisteröidään Suomen Kennelliiton ohjeiden mukaisesti. Kauppa- ja sijoitussopimukset teemme aina Kennelliiton virallisia voimassa olevia kaavakkeita käyttäen.


Kasvattaja on Suomen Kennelliiton, Suomen Collieyhdistyksen, Perinteisen paimennusyhdistyksen ja Helsingin Vetokoirakerhon jäsen. Koiran mukaan annamme kattavat hoito-ohjeet sekä pentupakkauksen. Kasvattajan tuki on käytettävissä koiran eliniän ja pidempäänkin.

Lisätietoa rodusta löydät Suomen Collieyhdistyksen
www-sivuilta sekä
Suomen Kennelliiton
KoiraNet jalostustietojärjestelmästä.


 

customizable counter